lördag, april 18, 2009

Fyllda kycklingbröst med purjofräs och svampsås

Jag har skrivit ner receptet precis som jag lagade det. Naturligtvis går det att byta ut torkad trumpetsvamp mot annan svamp, basilika mot andra örter, bacon mot lufttorkad skinka, fetaost mot chèvre, och så vidare ...

kycklingfiléer
bacon

Fyllning:
färsk basilika
fetaost
vitlök
olivolja
salt

Tillbehör:
purjolök
bacon

Sås:
grädde
torkad trumpetsvamp
fond
soja
rött vin

Hacka basilika och vitlök. Mosa fetaosten. Blanda ingredienserna till fyllningen. Skär en ficka i kycklingfiléerna. Lägg i fyllningen. Linda ett par baconskivor runt varje kycklingfilé. Knyt steksnören runt filéerna. Bryn filéerna runtom i en stekpanna. Lägg i en ugnsfast form.

Skär några blad purjolök i strimlor. Se till att få med det gröna. Bryn purjolöken någon minut i stekpannan. Strimla överbliven bacon och bryn den tillsammans med purjon.

Sätt in kycklingen i ugnen i 15-20 minuter. När det är 10 minuter kvar, lägg purjo- och baconblandningen runt kycklingen.

Gör såsen: koka upp grädde, lägg i den torkade svampen. Puttra någon minut. Smaksätt med fond, soja och rödvin.

Servera kycklingen med purjofräset, basmatiris och svampsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar