söndag, februari 28, 2010

Anjou La Clotière 2008

Det finns viner som är så kraftfulla och mäktiga att de är svåra att para med mat, och den typen av viner tycks bli allt vanligare. Det finns det ingen risk för här. Anjou rouge når vanligvis inte någon högre komplexitet utan ska vara relativt lätt, friskt, bärigt och aptitretande, och det är precis vad jag är ute efter. Vinet i fråga heter La Clotière 2008 och är gjort på områdets huvuddruva cabernet franc. Mycket ursprungstypiskt, gjort för att drickas till mat och passar också förträffligt till maten: penne-pasta med en sås på frästa smålökar, spenatblad och grädde, serverat med riven parmesan. Producenten rekommenderar en serveringstemperatur på 14 grader, så flaskan fick först en timme eller så i kylen.

Man får tycka vad man vill, men sågar man den här typen av vin kategoriskt anser jag att man inte har fattat grejen.

95776 La Clotière 2008 (75:-) +

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar